dissabte, 16 de febrer del 2013

Però què heu fet????



Assistim, impotents, a tota la davallada de credibilitat en els nostres dirigents polítics. Cada nova notícia és pitjor. Cada comunicat ho posa tot més negre i de moment, aquí, no passa res.
Què heu fet amb les nostres il·lusions?, què heu fet amb l’esperit del 1979?, el de l’arribada d’en Tarradellas, amb els aires de llibertat i espontaneïtat de llavors.
Què heu fet, em pregunto, amb els ideals de tanta gent que va sortir al carrer per celebrar la democràcia, la llibertat, l’esperança en un futur millor?.
Què heu fet amb tota aquella col·laboració desinteressada, voluntariosa, lliure i alegre de ciutadans i ciutadanes que s’acostaven als partits sols per donar una mà, per participar de la democràcia?.
Què heu fet amb les nostres ganes i esperances?.
Us ho diré, n’heu fet un malbaratament, un tractament injust i insolidari, les heu trepitjat, destrossat i ara, ens demaneu que posem de la nostra part. Encara més?.
Us heu carregat, entre un i altres, la democràcia i la confiança, escampant merda a dojo i sense que en veiem cap resultat.
Què més voleu?.
Us diré què volem nosaltres, els ciutadans i ciutadanes d’aquest país de xoriços i aprofitats. Xoriços de tots colors i en tots els àmbits.
Volem que la gent amb 22 milions d’euros a Suïssa i que estan lliures al carrer, deixin d’estar-hi. No que els hi feu una llei per tal que els seus diners que vés a saber d’on venen, quedin lliures de culpa.
Volem que deixeu de trepitjar els nostres drets amb retallades injustes en tots els àmbits i que retalleu en assessors i cotxes oficials, en àpats i dietes, que proveu de viure amb les nostres nòmines, a veure si en sou capaços.
Volem que respecteu l’escola i la sanitat públiques, també l’esteu enfonsant, és clar, vosaltres teniu tots seguretat mèdica privada i potser, fins i tot, us la paguem, també.
Volem que compliu els vostres programes, pels que us vàrem concedir representació i ara feu veure que no ho vàreu dir o bé que no és possible.
Volem que tots els imputats/des, del color i ram que siguin, deixin de cobrar dels nostres diners, que les condemnes siguin ràpides i sense possibilitats d’indult. Indulteu el poderós i condemneu mares que han robat per menjar.
Volem que qui foti mà a la caixa, qui col·loqui parents i amics, aquest, també, a la garjola i que torni els diners sostret amb tanta impunitat.
Volem que no hi hagi més famílies que quedin al carrer sense casa perquè no heu estat capaços d’aprovar una llei que ho impedeixi. Rescateu bancs, però no ciutadans i ciutadanes. No teniu sentiments, ni vergonya, ni mica.
No volem perdre més drets, volem que treballeu, i de valent, per treure el país d’aquesta misèria on els banquers, amb la vostra connivència, ens han portat. I creieu, fer això no s’aconsegueix amb 45 dies de vacances de Nadal com les que heu fet. Un cop més, quina vergonya!.
I tot això, ho volem ara. Ja està bé!
Nosaltres no en som culpables.
Podeu dir el mateix vosaltres?.

Joana, mare, treballadora i ciutadana farta de tanta impunitat.


10 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon i valent article, Joana. Aquesta pregunta també me la faig jo i, em penso que molta més gent, massa gent!

Garbí24 ha dit...

Jo començo a arribar al límit, no soporto que m'acollonin cada dia.

Ametlla ha dit...

Totalment d'acord!

Oliva ha dit...

DONCS ESPERA QUE FALTA ACLARIR L'IDENTITAT DELS ALTRES BENEFICIARIS,DE LAS COMPTES DE BARCENAS.......CAUREM DE CUL¡¡¡¡NO JA COM SER UN "PATRIOTA ESPAÑOL."

Joan P. ( JAPS ) ha dit...

Tot plegat fa olor a femer, lo pitjor esta per arribar, sols falta el soroll de sables amb algun caporal ignorant al davant.
I a tornar a començar què no ha sigut res.

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Potser als votants ens cal més autocrítica: què fem votant sempre partits majoritaris i amb aquell status quasi intocable (i corrupte de poder) i minusvalorant i fent mitja mofa, fins fa ben poc, dels "alternatius i frescos" (CUP,SI,Pirates,etc...). No fa gaire els "indignats" eren, segons molta gent, quatre hipis, okupes, perroflautes, etc. I no és així exactament. Crec.

Joana ha dit...

Clar i català Joana. Hi un perill si estrenyent més i és que el poble es revoltarà i no n'hi ha per menys.
Quin fàstic de notícies cada matí :(
bon capde Joana

ARC ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Montse ha dit...

Amén, Joana!

Cronos ha dit...

grans veritats. Es el que la grandissima majoria pensem.

Si els politics que diuen representarnos ens representessin de veritat, s'haurien tancat a la garjola i haurien llençat la clau al fons del mar.

Ens em deixat prendre la democracia per una colla de trepas, aprofitats i egolatres.