diumenge, 18 de març del 2007

Ara soc articulista....


La setmana passada, des de el Tot Mataró, em varen demanar un prtit artícle sobre per quin motiu jo defensaba les quotes o llistes paritaries.
Sols vaig tenir un moment per dir que sí i un altre per escriure el mateix. No està tant bé com jo voldría, però a les 11 de la nit, ja dono per poquet!.
A les meves amigues, i amics els va agradar, d'haber tingut una mica més d'espai crec que l'hauria millorat.


Parlar de quotes sempre ha estat complicat.
Costa fer entendre que si no fos per les mateixes, les dones, poques vegades seríem a les llistes electorals.
Recordo amb claredat la primera vegada que és va parlar d'aquest tema en una Assemblea, les cares, eren, la majoria, de sorpresa, lo millor va ser quan alguns varen dir... dones sí, però que estiguin preparades!.
Jo vaig preguntar, a quants homes dels que és dediquen a la política els han exigit això?, quants polítics ha tingut el Mon inutils totals?.
Sembla que per ser dona has de demostrar el dobre la teva valúa. Tot ho has de fer bé. La mínima equivocació porta aquella mitja rialla i la frase... és una dona...
Crec, n'estic convençuda, que les quotes han fet que ells hagin de pensar en nosaltres, hagin de saber que hi som i que ho podem fer tan bé com ells. Tenim un munt de dones, preparades i amb ganes, sols falta que deixin de ser invisibles
Pertanyo al PSC fa més de 20 anys, he patit fins i tot companyes que NO volien quotes, però tal com dic sovint, sols estàn en contra les que ho han tingut fàcil per pujar.
Fan falta dones i si ha de ser en quota, doncs que ho sigui. El dia que tinguem una igualtat real llavors no caldràn, però de moment, tots i totes sabem que aquesta, encara no ha arribat. Moltes en tenen ganes, però de vegades pensar en descuidar la família, ens ho impedeix de entrar.hi més.
Volem llistes cremallera, potser aquest cop no, però insistirem tant com faci falta, la llei ens ampara.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Joana, em sembla que vaig ser una de les poques persones que va llegir l'article abans de sortir i, ja t'ho vaig dir:"chapeau"!

Albert ha dit...

Crec que no és imprescindible ser leninista per estar d'acord amb Lenin quan va dir que "el revolucionari ha de tenir molta paciència"

Enhorabona i paciència

Joan P. ( JAPS ) ha dit...

Ànim, estic segur que ten sortiràs, enhorabona