dijous, 21 de juny del 2007

El passat sempre torna?


Ho no s'havia anat mai?.
7:30 del matí, com tants matins prenc un café amb llet amb en Martí, ell esmorza, escoltem les notícies de t5 i parlen del Ku Klux Klan, com sempre a aquesta hora estic bastant adormida i penso... no és possible....
Llavors obro de cop els ull i miro, veig imatges que fà molt no veia, veig creus gamades, veig gent amb la cara tapada per el famòs cucurutxo, d'altres ni es molesten en disimular qui son, la seva prepotència i xuleria em fan venir ganes de vomitar...
El pitjor ha estat explicar al nen qué eren aquella gent, les creus i els símbols i és clar, qué representaven.....
Segons la notícia ara van a la cacera dels llatins també, de fet, tant és no?, per ells, tal com ha definit una noia rosseta i molt jove, l'única cosa important és "conservar la raça i la supremacia blanca".
Fa tants anys que va morir Martín Lutero King, el 1968, per el que sento una gran admiració, i sembla, veient aquestes imatges que no han passat els anys, que no han evolucionat, si no fos per els magnífics cotxes que duien els que han sortit a les imatges, pensaria que som a Alabama anys 40 o bé 50.
Deia Martín Lutero King: La libertad vendrá por la unión de los oprimidos, no por los privilegiados ni los poderosos. Si no tienes miedo a morir, eres libre. La única lucha posible es la de la no violencia y el amor.
Totes les discriminacions son fastigoses, però les que és limiten al color de la pell, per mi, son del tot incomprensibles....

3 comentaris:

Gatxan ha dit...

Fastigoses, incomprensibles, etc... Jo crec que són fruit de la ignorància i egos que pateixen complexes enormes d'inferioritat.

Dan ha dit...

La mala herba sempre retorna.
I ja ho deia Einstein: Únicament hi ha dos coses sense límits: L'Univers i l'estupidesa dels humans... i de l'Univers no n'estic segur"

querida_enemiga ha dit...

Aquesta fotografia és terrible!! Jo crec que no és que el passat torni, és que, com tu dius, no havia marxat mai.

¿El país de las libertades? Ja-ja i ja! No s'ho creuen ni ells (encara que per aquí tampoc no anem gaire millor)...