dilluns, 9 de febrer del 2009

" Supers i estupendes"...




O tontes..... de vegades m'ho pregunto.
Llegeixo: El fenomen ‘súperdones’ creix pel major atur masculí.... al 20minutos.es
Diu l'artícle que només el 35% d'homes a l'atur, ajuden a les tasques de casa.
Això, traduit, vol dir que les dones, a més de treballar, quan arriben li fan el dinar, li renten la roba els hi planxen...
Som, bueno, son, que jo tinc molt clar que no ho faria, tontes les dones?.
Com és possible que encara anem així?.
És clar, l'escrit parla que som supers però en el fons ens deixa una mica en ridicul.
L'estudi està basat en 2000 llars catalanes, fet per la Fundació Bufill i és de lo més seriós.
«Que la dona treballi i l'home es quedi a casa no és una variable que faci canviar els rols», diu una conegura sicòloga... doncs anem bé!
És a dir, en tot el dia no fan res de res i els has de posar el plat a taula?... ufff que tranquileta viu una sense.... I ells què fan?, doncs es deuen tocar els "dellonses" tot el dia no?.
Nenes però què esteu esperant?. Treballar està molt bé, però i de quin temps disposem després?, casa, nens i nenes, roba, cuina....
Em pregunto quantes generacions faràn falta per canviar això...

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Ai!!! Si jo "te cuento"... Tens tota la raó, costarà canviar el xip.

Anònim ha dit...

Ja no dic res que vols;aixo mateix ho he dit un munt de vegades,estem baixant la guardia i per que una tingui la sort de tenir una parella que es divideixent les feines;la realitat es que no funciona.Fa pena tots els esforços que s'ha fet; per arribar i esta aixi

Garbí24 ha dit...

Encara per desgracia vostre queda molt de "pajaro suelto" que no sap veure que compartir les tasques domestiques t'apropa a la parella , doncs tens mes temps per estar junts .
Qui no ajuda no es que sigui masclista , el que es , es un egoista . Qui tingui lo que s'ha de tenir , no estara comode al sofa mentres li fan la feina i a sobre son dels que quan van al llit esperen que la dona estigui molt predisposada . Egoisme i falta d'amor.

pepi ha dit...

Jo no sé si queixar-me

Striper ha dit...

Jo crec que hi han mkasses topics sobre que els homes no fan feina a casa.I per cert Aixo de "ajuden" es que ja presoposes que es responsabilitat femenina. Petonazos.

Albanta ha dit...

En este aspecte jo tinc sort... a mi no m'ajuden, ho fem tot entre els dos i treballem els dos.
Però encara em sent afortunada, quan deuria ser una situació tan normal.
La lluita femenina ha de seguir per totes aquelles dones que necessiten no sols igualar el seu rol dintre la família, sino que a més estan patint maltractaments i vejacions masclistes.
Un petó a totes les dones avui!!

aigua ha dit...

Sembla mentida que encara hi hagi discussions per aquests temes! Ells li posen molta barra, però molta culpa la tenim nosaltres per permetre que les coses segueixin així. ells tot ho arreglen dient que no ho saben fer, no saben que ningú neix ensenyat?

Unknown ha dit...

Doncs mira que et dic, Joana, jo crec que no feràn falta gaires generacions més per veure aquest rol de les feines de casa com una cosa compartida.
Ara ja hi ha parelles que estàn convivint i compartint, parelles joves, jo confio que ells donaràn el tomb.

Toni Soler ha dit...

No defallir, seguir educant. Partim d'una llarga tradició masclista, les noves generacions en la seva relació de parella admeten el repartiment de tasques a casa, l'educació segueix sent fonamental.
Té raó Gabi24 compartint tasques gaudeixes de mes temps amb la teva parella.
Petons