dissabte, 17 de març del 2012

No és que no hi pensi...


Com sempre, en tantes coses, fins que no hi ha un mort/a, ningú fa res.
Passa en llocs on sovint hi ha accidents, en hospitals saturants, en situacions de violència masclista, quants cops no hem escoltat: això es veia a venir...
Vaig llegir la notícia d'una nena de 15 anys, marroquina que s'havia suïcidat després que la fessin casar amb el seu violador. Malgrat que això fa segles que passa, avui, en ple segle XXI encara és "normal".
Abans que la "deshonra" un casament imposat. Un casament que mai hauria d'haver tingut lloc. Casar una nena amb qui l'ha agredit, és del tot immoral.
Ara, la família de la nena, que va acceptar el casament, denuncia que ell és lliure al carrer, ells també haurien d'haver estat tancats per permetre aquesta barbaritat i no defensar els drets de la menor. Pobreta, quina manera de viure i acabar, es devia sentir molt sola.
En Francesc ho explica molt bé al seu bloc.
És evident què hauria fet jo si fos la meva de filla.
Queda tant de camí per fer...

4 comentaris:

Garbí24 ha dit...

tant de bo aquesta noia hagues tingut el valor d'anar a dormir amb un bon ganivet en comte de llevar-se la vida. Es que no n'aprendran mai de fer be la justicia i prohibir aquestes barbaritats.

Anònim ha dit...

Ara diuen "els que s'han quedat" que les relacions sexuals van ser consentides. Ella no pot dir res, lamentablement...

Cronos ha dit...

Joan, pots apostar que no era el primer traumatisme que patía la noia. Ben segur ja li haurien tallat el clitoris. Ademés el ganivet a sota la coixinera no es una opció. Si ella l'hagués matat, no em vull posar a les sabates de la noia en una cultura que veu amb bons ulls la lapidació. Si no l'hagues matat... les opcions d'ell per venjar-se eren múltiples: El jerro d'acid a la cara, desgraciarla de per vida... o pitjor.

No tinc res contra el color de la pell de la gent. No soc racista.(menyspreu a un altre per ser d'un altre raça) Pero últimament em sorprenc a mi mateix pensant que no vull que cert tipus de cultures com el islam arrelin a casa nostra. M'estic tornant un xenofob? (fobia als individuus que no pertanyen a la propia cultura).

Oliva ha dit...

JO EL "PELO"....AIXI A LO BESTIA .