dijous, 7 de febrer del 2008

Obama o bé Clinton?...


Pregunta que em va fer en Martí ahir al vespre mentre com cada vespre estèm una estona estirats al sofà comentant la jornada abans d'anar a dormir.
Vaig pensar una estona, doncs Martí, una mica de cada ún m'agrada. Mama... no no, vull que et mullis!.... penso una mica més.
Li raono que per un costat m'agradaria que guany Obama, primer president negre, que ja toca. Apart el veig un noi espabilat i està en contra de la guerra.
Per un altre la Clinton, mira que agafar el nom del marit....., la primera dona presidenta, és clar que si surt com la Tatcher anem apanyats....
Mama!!! això no val, digues un dels dos!.
Al final em decanto per l'Obama, imagino que els meus sentiments contra la guerra i les ganes d'acabar amb el racisme guanyen en mi.
Casi segur que no surt escollit, vistos els resultats del superdimarts, potser els EEUU encara no estàn preparats per un president negre. Almenys que guany un demòcrata siusplau....
Després en Martí em raona, i sols amb 10 anys!!!, mama per quin motiu aqui no escolliu els militants i simpatitzants el candidat/a?.... vaig patir un accés greu de tos i riure... Martí, un dia la mama t'explicarà un conte, de quan és varen fer unes primaries al psoe i com no va sortir lo que la direcció havia decidit.... no es varen repetir!.
Mama, això faria que votés més gent i participés. Quanta raó te....
La mama també o creu Martí, però ja saps, poques vegades fan el que reclamem les bases.
Com pot ser que ell ho vegi clar i els "supers" no?.

6 comentaris:

Unknown ha dit...

Una persona no la poden fer president per ser blanc, negre o lila, el que val son les seves propostes... ai mama! Si l'escollissin per ser negre seria un acte racista encara que no fos dolent.

Joana ha dit...

Crec que no m'has entés o bé jo no m'he explicat prou..
Als EEUU una gran part de la població és negre. Potser amb un candidat igual es sentiràn més representats i aniràn més a votar, son els més abstencionistes.
Potser veuràn un "dels seus" fent política d'igualtat, alguns estats encara es vergonyosa les actitus racistes que es poden veure.
Volia dir això "petit meu".

querida_enemiga ha dit...

Has vist que al títol has posat 'OSAMA'?

querida_enemiga ha dit...

Jo en un principi he pensat el mateix que en 'Creatiu'. Però entenc totalment la teva opinió.

Amb tot, és sorprenent com d'interessats estem tots seguint les eleccions als EUA. Potser això mobilitzarà una mica més a la gent d'aquí per anar a votar, no creieu?

Personalment, sento més simpatia per la Hilary. I no només per ser dona. No ho sé, em cau bé.

Joana ha dit...

Querida... je je escriure a les 7 del matí te això....
Gràcies!!

ILDEFONSO MARMOL ha dit...

Lo de las primarias, fué el comienzo de las muchas tomaduras de pelo, que nos han ido colocando.
Es igual que la participación ciudadana, que se nos quiere vender. Si no se nos escucha, ni siquiera a las bases.
De todas maneras le podías haber explicado al niño, que influenciados por "cristianos por el socialismo", ahora tambien como ellos tenemos "dogmas".
Por lo tanto le deberás tambien explicar, que los dogmas son mentiras que invetan unos cuantos y que lo demás tenemos que creer, simplemente a base de fé.
No entenderá absolutamente nada, que será lo que nos pasa a otros con mucha mas edad que él.Un abrazo.Cerdanyola Califato Independiente.