dimecres, 26 de febrer del 2014

Lectures mataronines....


És coneguda la meva afició per la lectura. Sempre em queixo de no tenir més temps i arribar al vespre tant cansada que després de 10 o 12 pàgines ja dormo...
Però mantinc una dinàmica lectora i al cap de l'any el resultat és positiu.
Aquest cop tinc preparat un llibre, el segon d'aquesta autora, si no estic equivocada, del qual ja se que gaudiré molt quan el comenci.
El llibre porta per nom: La plaça Xica, un petit món. Escrit per Pilar González, companya, mestre, i crec, vaja n'estic ben segura, també molt aficionada a la lectura. Som dues dones molt diferents, però molt sovint hem compartit gust pels mateixos llibres.
Ja se què trobaré en aquest llibre, a part de la proximitat que representa per mi, no en va vaig treballar a la plaça Xica, a Can Filbà en concret, durant uns 4 anys.
Sols li he fet una ullada i ja m'ha emocionat trobar, Les Olivetes, Can Vilarrupla, (aqui vaig tenir un dels meus primers amors de joventut!), La creu Blanca, Can Llinàs, Can Barbena, Ca la Maruja, Ca la Roser... àvia de la saga d'actors "Pera", i tants i tants racons i espais que dels 14 als 17 anys vaig viure en el meu dia a dia, les persones que vaig conèixer, la jefa que vaig tenir, les dues!, la senyora Rosa i la Eleonor....
Em sembla un recull encantador i emotiu, una part de la nostra història mataronina que ja era hora algú portes a un llibre.
La plaça Xica, era, com tantes places i mercats antics, un petit món, on tots i totes ens coneixíem, ens saludàvem de matinada en anar a la feina. Era, un lloc amb encant.
Gràcies Pilar, pels grans moments, emotius i tendres, que ja tinc garantit gaudiré.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Los libros, unen, y a veces se pierden, y secuestran..

Anònim ha dit...

Bé, suposo que trobar reflectit un període de la teva joventut en un llibre, ha de ser emocionant. I més si està escrit per una autora amb la qual hi connectes.
En un primer moment el títol m'ha resultat familiar, però després me adonat que l'estava confonent amb un personatge de "Jo confesso" d'en Cabré anomenat Lola Xica, novel·la la qual et recomano si encara no t'has llegit.
Bona lectura

Garbí24 ha dit...

Espero que t'arrenqui tots els bons records que vares viur-hi......Ja faràs el resum un cop acabat