diumenge, 30 de novembre del 2008

Agre i dolç.....


Aquest ha estat un cap de setmana complicat, massa i tot. No m'esperava pas que l'amargor inundés el mateix. Sí esperava alguna cosa, però mai tant com ha passat.
Divendres vaig tenir un soparet molt agradable amb un dels meus fills. Tot perfecte.
Dissabte vaig degustar, amb profunditat, fins l'ànima diria, el desagraïment, la prepotència, la mala educació i certa violència.... No tindria que haver passat mai, les mans negres al voltant amb males cares i molt pitjors maneres. De vegades, complir la legalitat vigent no és senzill, gens...
Em sento del tot esgotada, decebuda, trista i desencantada i no sols d'una persona, fins i tot d'alguna persona inesperada.
Sort, tinc sort en el fons, que no estic sola, sort també, i ja van dues!, d'algún amic que amb una bona abraçada, una estona de conversa tranquileta per el pasadís, en els silencis i estones on tot.hom era ocupat, em va aixecar els ànims.
Sort, i ja van tres, de les orelles que varen escoltar, no varen ser poques.
I encara més sort, ja van quatre!, de l'Emili Suriñach, allà, atent, amable, amb el caliu i la saviesa que deprén, l'amic i company, que em va animar a no defallir, que em va donar dos petons i em va calmar,
Ell també em fa arribar una de les seves poesies i jo... com sempre, li dic gràcies! Emili, ets un senyor, un gran senyor i un millor amic.
Aquest matí dues voltes llargues i amb bona conversa per la Mostra d'Entitats, m'han acabat de calmar, va bé parlar amb persones més fredes i no tan apassionades com jo. Ni que segueixo tristona, almenys estic calmada.
Demà comença una nova setmana, veurem què porta, ni que imagino que ben poc de bó.

Saps?
Ara meteix he tornat de la fosca
per cantells de freda herba
he voltat de cendra el teu espill...
Matinada de llet...
Pit de pedra.

Emili Suriñach

11 comentaris:

Maite ha dit...

Joana, bonica, m'agradaria poder dir-te alguna cosa per aninmarte, sort que ja tens amics a prop que ho han fet.
Si puc fer alguna cosa que et reconforti, compta amb mi.
Una abraçada.

Joan P. ( JAPS ) ha dit...

Joana, pensa que tot és un miratge i un mal son, desprès de la tempesta esdevé la calma.
Una abraçada

Agnès Setrill. ha dit...

Jo aquesta nit estic contenta, he tingut un bon cap de setmana, l'he passat amb la gent que estimo, he anat a la muntanya, que , per fred que hi faci, carrega les piles, una passada. ...Però la setmana passada vaig haver d'anular un sopar que em feia il.lusió i una excurció perquè tenia febre., fà dues setmanes, uns compromisos que moralment m'obligaven a cumplir, sense gens d'il.lusió, amb ganes que arribés dilluns, imagina't!.... I es que hi ha caps de setmana per tot, i de tot.,
Sort, maca!

Anònim ha dit...

Sovint les males arts són fruit de la por i la inseguretat. També sovint aquestes mancances i debilitats acaben per manifestar-se. Quan això succeeix mostra la cara més patètica de les persones. Només el temps et durà el plaer que ara et manca. Espera'l i quan arribi gaudeix-lo al màxim.
Noemí

Anònim ha dit...

Jo soc de les persones que no he vist el incident, no tinc idea del que et passa, però si que vaig notar que estabes una mica tocada, que sigui sols un mal moment i ja saps en aquesta vida tot passa

Montse ha dit...

Nena, només una forta abraçada i una mica d'aire fresquet del nostre mar. De vegades la vida ens juga mals moments. Fes-los fora! O intenta-ho, al menys. Tu pots!

Anònim ha dit...

Imagino que ja hauràs parlat amb la "persona inesperada" que has quedat desencantada... El diàleg davant de tot.
Pensa que aquesta persona també ho estarà passant malament.

Striper ha dit...

Hola gu`pisima desitjo que la setmana t'estigui anant millor.

Carles Dresaire i Gaudí ha dit...

No fa falta fer-te mala sang, sigues positiva i fes la teva feina el millor que puguis, i... el temps dirà.....

ânims

Anònim ha dit...

Joana carinyo, la persona que te amics com tu tens, es una persona afortunada. Soc feliç d'haver-te ajudat el disapta. Ah! i no tot-hom sap contar estrelles com tú.

Emili.

Albanta ha dit...

Et desitge que ara ho pugues veure tot com un mal somni. Tens, com tu saviament has sabut veure, la sort de tindre amics a prop.
Ànims, bonica!! I a per una setmana nova i que sigui millor.