dissabte, 19 d’agost del 2006

No sigueu còmplices!!

nom



Sovint, al meu voltant, ha sortit el tema de les curses de braus, sovint he discutit per aquest tema, fins i tot algú proper m'ha comentat de fer una peña taurina a Mataró i jo he amenaçat al moment de fer una anti-taurina.
És un debat antic, ho se, però avui he llegit una frase al bloc d'en Rafa què m'ha fet pensar.hi una bona estona. Diu la mateixa:
"Hasta que el hombre no sienta como suyo el dolor que él mismo produce a los animales, no será de verdad hombre", (Antonio Gala).
També dins aquests debats que sovint mantenim en Martí i jo amb aquesta persona taurina, s'ens ha dit que: estem equivocats, és art això!, com podeu comparar els animals amb les persones?.
Però no baixem la guàrdia, mantenim que això és una barbaritat, una crueltat terrible, pública i que no te un altre nom. Em parlen de tradicions d'Espanya.... llavors em reboto i contesto doncs apa!, seguim executant la gent a les places, que abans també era un espectacle!. Les tradicions, moltes vegades, més val oblidar-les i jo, per sort acompanyada dels meus fills, som antitaurins.

3 comentaris:

Albert ha dit...

Com m'agrada discutir, ja ho vas notar fa unes setmanes, començo dient que els mots d'Antonio Gala són molt bonics, com és bonic tot allò a favor de la pau, l'amor, la germanor mundial, etc.
Tampoc no defenso la tradició que justfica els toros, ni ho considero un art.
Un onclo meu, catalaníssim, era un gran aficionat i al seu mas hi havia un cartell de toros. El seu negoci era subministrar carn a Tarragona i anava a Extremadura a comprar bestiar.
Menja carn Antonio Gala?
¿És coherent anar contra la Fiesta Nacional i tenir animals morts al congelador? És una pregunta.

Montse ha dit...

Hi ha moltes incoherències, té raó l'Albert, però malgrat tot, jo també sóc anti "fiesta nacional".
Una abraçada.

Albert ha dit...

Si la incoherència no comporta fanatisme o intolerància... Endavant!