dimarts, 15 d’agost del 2006

Delictes ecològics

nom




Quí no ha gaudit un dia de la tranquilitat d'un bosc?, quí no ha parat l'orella al cant d'un ocell?, quí no ha respirat profundament en arribar al cim d'una muntanya?......
Qui no ha gaudit d'alguna experiència similar, no sap el que representa.
A mi m'agrada la muntanya, no soc escaladora però he fet els meus pinitos, he pujat al refugi de La Renclusa, a Benasque, allà mateix he anat als llacs de Paderna, si no recordo malament el nom, sempre intento passar alguns dies a la muntanya, és un plaer inméns per mi i per sort en Martí gaudeix casi tant com jo. Les nostres escapades a Núria i Ribes en son la prova més evident.
Per això i per el que reprensenta veure tot això cremat, veure que son focs intencionats i ves a saber amb quines intencions, dol i molt, veure tanta bellesa i tanta riquesa, que a la fi ens beneficia a tots i totes.
No se com algú pot fer aquestes coses, per diners imagino...., però de vegades son tantes les coses que no entenc que em sento tonta de remate.
En aquest cas, com en tants d'altres que patim, calen unes condemnes més dures, sancions econòmiques i de presó, no valen contemplacions, sols val actuar amb contundència. Fan falta més mitjans i estic d'acord que l'exèrcit ha de ajudar, a la fi fan més feina als focs que fen josc de guerra a les casernes no?.
Imaginem..... per una vegada el PP fa el què cal i dona suport al govern, sería estupendo, el foc ens afecta a tots per igual..... però no, el foc, com tot en aquest país, també l'ha provocat en Zapatero.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest món Joana és incomprensible per a tots i com més gran es fa un, més esperpèntic et sembla.
Es diria que amb l'edat es tenen més respostes, però crec que és al revés i cada vegada entens menys.
Petons

Anònim ha dit...

gracias por el comentario que me dejaste en mi blog...y que pena no saber catalan para entender lo que dices......pero da gusto que la gente no se muerda la lengua y hable de lo que verdaderamente importa....el libano....eta....los incendios.....son problemas que nos tienen que importar a todos....y siempre es bueno que la gente se deje notar....porque una democracia esta para que se escuchen las voces.

ric ha dit...

Ja es veu que t'han probat les vaques, enhorabona i endavant, ara aixó si que és la òstia: "...gracias por el comentario que me dejaste en mi blog...y que pena no saber catalan para entender lo que dices" en fi un altre dia esbrinaré aquest angel.

Joana ha dit...

Imagina,
jo, cada dia em faig més preguntes i soc més inconformista...
Rbr no siguis dolent..., sols intenta ser amable per uns ànims que vaig deixar al seu blog.
Tu les vacances bé?, apart dels mosquits?.
Petonets als dos.