dijous, 2 de maig del 2013

Cap on anem?






Els darrers temps he escoltat, i vist, que algunes persones volen limitar la participació de nens i nenes en alguns actes i llocs.
Parlant amb una coneguda, fa uns dies, em va comentar que anava a un casament i li havien indicat, ja a la invitació, ben clar, que no hi portés la nena que te, que no arriba a l'any. Que el casament era sense nens ni nenes.
La seva primera reacció va ser dir que no anava, ni que després ha cedit per afecte als nuvis.
No és la primera vegada que en tinc coneixement d'una petició com aquesta, Ja fa un parell d'anys ho vaig també saber i encara que em vaig enfadar, i bastant doncs era un acte de la meva família, vaig preferir no dir res per estalviar mals de cap.
Ara, es posen de moda hotels per gent que no tenen, no volen o no poden, també potser que ja els tinguin grans, nens al voltant.
Fins i tot algú m'ha argumentat que els nens fan nosa al voltant de la piscina, o bé als menjadors, que busquent ranquil·litat i que amb canalla, això no és possible.
A mi em costa molt d'entendre, una barbaritat, i no perquè ara ja sigui una mica gran, la meva joventut va passar envoltada dels meus nens i nena, no anava enlloc sense ells, sempre en portava un penjat del meu maluc i ara, que ja "gestiono" nets, poc, perquè treballo, però tant com puc i em deixen, em costa d'entendre un casament, en família o sense ser-ho, sense la taula dels nens, sense els seus balls i riures, sense el divertiment que comporten, tots mudats i elegants.
Ho entenc com un acte d'egoisme, no ho puc evitar.
Puc entendre, ja no ho faria, dur criatures a alguns actes culturals, que calgui silenci, tampoc els duria a cap acte polític, perquè no toca, però actes festius i de vacances?, no sense ells.
Què voleu, la canalla, per mi, és vida, alegría, emoció.... es nota a la imatge no?.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Si els nens estan ben educats els nens no solen molestar (gaire), el problema es quan els pares no han fet la seva feina i els nens es comporten amb total impunitat

Joan P. ( JAPS ) ha dit...

En els enterraments tampoc? Qui gosa posar traves i excuses per tantes i tantes coses, l’aprenentatge dels menuts és el dia a dia... Ah !!! ara comprenc perquè no em diuen res d´alguns actes socials, serà per el fet què soc un nen gran, i, incomodo a molta gent.
Serà això

Anònim ha dit...

No ho havia sentir dir mai, serà perquè vaig a pocs (o cap) events.

Josep ha dit...

Si hi ha hotels per a persones amb mascotes, si hi ha hotels per a gais, si hi ha hotels per a famílies amb nens petits... per què no hi pot haver hotels per a solters sense fills?

Garbí24 ha dit...

és una mica hipòcrita el fet de celebrar el naixement d'una família censurant l'entrada dels nens, que és el que els haurà d'acompanyar més endavant.

Relatus ha dit...

Bé, tothom ha de poder triar com celebrar el seu casament. Hi ha moments per tot.

Anònim ha dit...

Que ho demanin per casaments em sembla una tonteria, ara bé hotels sense nens a mi em sembla bé perquè n'hi ha que busquem pau durant les vacances.

Conchi ha dit...

Hola Joana, comparteixo la teva opinió s'alguna vegada me trobo en aquestes circumstancies, te ho dic de debò n'aniria a la festa.
Una abraçada.

pepi ha dit...

Totalment d'acord Joana.
Besitos als petits

culdolla ha dit...

Tinc records contradictoris, Joana: vaig fer d'escolà alguns anys de la meva infantesa i no podia entendre com hi havia mares -sí, les mares eren les culpables en aquell entorn- que portaven criatures cridaneres a litúrgies tant sagrades...

Un altre record que em va frepar va ser veure a Anglaterra els pares i mares prenent copes als pubs (on la mainada tenia prohibida la entrada) i veure les carones dels fills a fora, al carrer, esperant a la fresca, que els pares acabessin.

Els meus fills han anat sempre amb mi a tot arreu, fossin cadells de mesos o més grans.

Em sembla que si em conviden a una celebració on es prohibeixi expressament l'entrada de menuts, potser hi aniria. Però estic segur que si hi anava, hi aniria en pilota picada!

:)

Montse ha dit...

Fa dos anys, a Mallorca, vaig veure un cartell en un hotel que deia "Prohibidos los niños y los perros".

Manda huevos, com deia aquell...