dimecres, 12 de gener del 2011

De lleis....


Estic bastant sorpresa per les reaccions que estàn tenint algunes persones amb la llei antitabac.
Era evident que no seria senzill, mai ho és. És del tot impopular, ni que jo n'estigui encantada.
No entenc que es cridi a la insubmissió, a no fer cas de la mateixa. Argumenten que perden clients. No és cert, fan servir amenaces, com per exemple acomiadar treballadors/es si el govern no la treu.
Dissabte a la tarda vaig donar una volta, gran, per Mataró i tots els bars del centre eren plens a vessar, dins i fora.
Espero, de veritat, que el Govern es mantingui ferm i apliqui les màximes sancions als que no la compleixin. No és cert que si vas per un tram de 90k a 120k perds punts i tens una "bona" multa?. Les lleis, agradin o no, s'han de complir. tots i totes!
Lo millor, ara diuen que els no fumadors som intransigents.... quin riure!. No és més intransigent qui es posa al teu costat i fuma, i fuma i fuma sense preguntar si molesta?.
Soc radical?, potser sí, però que no em donin arguments que van contra la salut i que no son certs. Els no fumadors hem aguantat molts anys, ara es el nostre torn de prendre un cafè lliure de fum.
Ahir li vaig dir a una companyia de feina que feia olor de tabac, li vaig dir... ben dit ok?, el dia que tinguis un nuvi farà un peto a un cendrer, no a la teva boca, no et podrà assaborir.
No li va agradar, però crec que almenys l'ha fet reflexionar.

5 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Jo l'altre dia hi pensava, a mi m'està molt bé la llei....però potser per els suicides no estaria gens malament de deixar obrir uns bars per fumadors, on els treballadors hi fossin per voluntat i els clients també.....
perquè si ho mirem ben mirat....el camp del barça es pot fumar....tot i que es al'aire lliure toca molt els ous que et toqui el paio del puro al costat.
Si ho fem fem-ho bé: lloc públic totalment prohibit, a canvi deixem obrir alguns llocs per qui vulgui intoxicar-se, això si pocs i amb el seu impost corresponent

Anònim ha dit...

No em preocupa gens ni mica la nova Llei, i això que m'afecta al ser fumadora. Procuro i procurava no molestar molt. Continuarem esmorzant juntes, com sempre!

Joan P. ( JAPS ) ha dit...

Com sempre, tens tota la raó, no tan sols ofèn l´alè a olor a tabac, tot el cos ( nu, clar ) també en fa i aquest te gust a nicotina.
Espero que molta gent, faci cas dels consells que es donen i deixin aquesta costum de cremar-se la salut ... eeiii ... que soc ex-fumador.

Toni Soler ha dit...

La veritat és que hi ha moltes situacions que resulten bastant còmiques, una miqueta de "por favor" no aniria malament

ILDEFONSO MARMOL ha dit...

Ningún bar cerrará por no dejar de fumar, solo pretenden asustar, el que tenga que cerrar que cierre, y se dedique a otra cosa, primero es la salud.
No me gustan las prohibiciones, pero cuando falta la educación, no hay más remedio.
Ahora tiran las colillas y escupen en plena calle, cosa inconcebible en paises a los que queremos parecernos.
¿Habrá también que prohibirlo por ley, o de una vez por todas, vamos a aprender educación y modales?