dimecres, 13 de gener del 2010

No aniré a viure a Vic...




Ni que soc catalana, ni que no em calen "papers" especials com a d'altres, ni que hi tinc tot el dret, no aniré a viure a un lloc on no pots accedir al metge, als ajuts, a viure en pau, només si tens papers....
Papers, aquests que sovint perdem quan ens emprenyem, quan les coses no surten com volem, de veritat, prefereixo els Papers Cubans...
No penseu que en faig broma, pensava que el nostre país es destacaba per la seva solidaritat, per la seva generositat i drets humans, sembla que no és així.
Imagino que no tota le gent de Vic està d'acord amb aquesta decisió, és evident que vivim un moment molt dolent economicament i segons qui, com a Calabria, busca "culpables", i ells son els més febles...
Estic per que qui vulgui venir ho faci de manera legal, com s'ha de fer les coses, però sabem que no és així i què fan a Vic?, els deixen com si seguisin al Tercer Món...
No puc entendre que els "meus" estiguin en aquest govern, jo hauria plegat, però ja!
Mentres, els xenòfobs, estàn encantats, és clar...



9 comentaris:

Montse ha dit...

nusé, reina, jo penso que aquí els que fallen són els mitjans de comunicació, que emboliquen la troca que fa por! ahir vaig sentir l'alcalde de Vic dient que només eren sis persones, les que estaven en tot aquest "embolao" i que no entenia el zipizape que s'havia muntat al voltant del tema... caldria saber per ambdues parts, però ja et dic, els mitjans influeixen molt (massa!) i no ens deixen processar la informació, precisament d'això em queixava jo aquest matí.

Un petonet, reina del Maresme!

Unknown ha dit...

No crec que sigui un tema de xenofòbia, sinó un JA N'HI HA PROU alt i clar. No entenc com una persona il·legal ha de tenir dret a tota una sèrie de serveis que legítimament son de la gent que els paga amb la seva nòmina.

Catalunya/Espanya no pot seguir regalant aquests serveis amb la crisis que tenim a sobre, està clar que en casos de vida o mort si que ha de ser accessible la sanitat, però això de que s'empadroni qui vulgui és una vagenada, no fa més que sobrecarregar el sistema i fer disminuir la qualitat i que els bons metges marxin a l'estranger per la saturación d'aqui i les condicions amb les que han de treballar.

Això a països com Austràlia és impensable, t'has de pagar una mútua tu fins que no ets resident, sinó no entres. Suposo que això entre moltes altes coses fa que tinguin una tassa tant baixa d'atur.

El que no pot ser es que tot s'atribueixi a la xenofòbia, les normes han de ser per tots iguals i punt i Catalunya/Espanya no son una ONG.

Striper ha dit...

Jo estic amb tu que a cap persona no li poden manca les necesitats minimes com a persona, pero es cert i si no t'ho creus ves dos dies auna oficina de empadronament mira des de fora i dintre a veure que venan i amb que trafican i qui, parlem de reacisme molts politics que cobren al dia molt mes que molta gent amb moltes necesitat com son el avis ja que parlen de dignitat ,, i segur que la minyona de fer la feinaes de fora tot plegat son una colla de hipocrites i no entraree amb altres psoblemes pero prou reals i que amb nom aquesta dignitat de la que presumeixen no en parlen,I dius que no aniries a Vic a viure jo en vaig sovint i et puc dir que esuna ciutat que demostra lo acollidara que es.

Striper ha dit...

Jo el que no puc entendre es lo de les persones il.legals es injust que una persona nop sigui res i per aixo se ha de treballar .

kika ha dit...

Joana, jo estic amb el que et diu el creatiu... crec que te tota la raó, i de fet sobre això mateix he escrit un post... que potser a tu no t'agradarà... però no crec que el que està passant s'hagi d'interpretar com a xenofòba sinó com a justícia!

Garbí24 ha dit...

Hem de ser solidaris, però el que no podem fer es ser Càritas del mon sencer, no tenim recursos ni per nosaltres i si donem tanta facilitat a qui bé aqui no podrem mantenir econòmicament la solidaritat.
Apart que trobo molt injust que a gent d'aqui que porten anys pagant imposts se li neguin ajudes i que als nouvinguts tinguin dret a tot. MOlt dificil solució, no podem anar admeten gent si no tenim feina ni per nosaltres.

zel ha dit...

Jo tampoc, ni que falli la informació...la sola idea del plantejament em fa basarda...

Anònim ha dit...

Joana, jo tampoc! Petonet.

Carles Dresaire i Gaudí ha dit...

Primer, no hi ha persones ilegals, hi haurà persones sense papers.

Segon: segur que molts dels que "no els volen", algun cop han comprat en una botiga seva, potser els hi ha llogat-venut un local perqué obrin una botiga, o els han contractat per treballar. Crec que hi ha molta hipocresia.

Tercer: quan es va "crear" el mon no hi havia fronteres, les fronteres les hem fet nosaltres. Crec que tots som persones i tenim drets (i evidentment també deures)

Quart: Com més papers hi hagi, més conrol hi haurà, podran accedir per exemple a l'educació, que és la base per acabar amb les desigualtats.

Cinqué: quanta gent hi ha, "no immigrant" que està a l'atur i segueix treballant?

Sisé: malauradament el qui són més racistes són els que fa 30,40, 50 anys van venir com a immigrant, i sembla que s'han oblidat que "els güetos" on viuen ara els nous immigrants són "els güetos" on vivien ells.