dimecres, 19 de desembre de 2007

El moment "adequat"...


Diu la portaveu del PSOE que ara no és el moment d'enfrontar una reforma de la llei de l'avortament.
Aquesta llei és vella, està del tot caducada i no és adequada per els temps que vivim.
He defensat d'altres vegades que la llei ha de contemplar més supòsits que els actuals, potser aixì no ens trobariem amb dones que busquen "sortides" no massa legals per poder avortar, i a la vegada, amb metges sense cap escrúpols que fan dines amb el patiment de les mateixes.
El país, Espanya, ha canviat en 20 anys, aixó no cal dir.ho, però les mentalitats del tot anticuades de certs sectors, entre ells la "Santamadreiglesia" o el pp, provoquen molts fills no desitjats i això és molt pitjor que un avortament a temps. i mireu qui ho diu, una feliç mare de quatre "criatures" que no els canvia pas per rés!. Les lleis no sempre avancen al ritme dels seus ciutadans i ciutadanes, bueno, de fet crec que mai ho fan.
Entre els "meus" també trobem gent que no aprova aquest fet, jo em pregunto si creuen que avortar és anar de festa, creieu, conec dones que s'han vist obligades a fer.ho i mai, però mai, han pogut oblidar el dia que va passar. La decissió final ha de ser de la dona, sense el mínim dubte, la que pareix i cuida els fills encara és ella.
Mai és el moment, ningú dona el pas, doncs espereu que torni Bono, llavors ja podem plegar!

9 comentaris:

Gulchenruz ha dit...

Canvia de partit, millor encara no t'involucris en cap partit més, perquè ja ho he dit en el pot anterior: homo economicus. Amb aquestes regles jo no jugo, toco a terra i plego. Faig la meva i deixo fer les bestieses als altres.

Anònim ha dit...

Si tu no te ocupas de la política, los pólítica se cuidará de ti. Es muy fácil decir qu no te involucres en ningún partido. ¿Que haremos entonces ? ¿Es que no vamos a tener derecho ni a quejarnos? Si no salen personas que se involucren en la política, dentro del entramado social y denuncien los abusos y la falta de lo que hay que tener para gobernar, poniendo por delante lo que es justo y no lo que da o quita votos, mal vamos. Hacemos una ley del aborto, mala y lejos
de la que tienen los paises de nuestro entorno y 25 años después nos da miedo actualizarla. De pena. Al menos queremos luchar por que sean las mujeres las que decidad que han de hacer con su vida, si tu Gulchenruz, no quieres hacerlo y prefieres seguir con tus poemas, hazlo es tu decisión, pero deja que los demas lo intentemos. Un abrazo.

Pipero ha dit...

Joana, jo voto socialista però només com a "vot útil" i per dos motius: 1) encara que sóc d'esquerres, no em puc identificar plenament amb cap partit, 2) perquè malgrat el punt 1, reconeixo que és l'únic partit que pot aturar a la dreta, encara que de vegades, en algun sector, s'assembli massa.
De totes maneres, una cosa és a qui votes i una altra és fer-se o no d'un partit. Reconeixo que em falta pragmatisme en aquest tema. En el dia a dia he de ser molt pragmàtic i empassar-me moltes creuades, com per haver de fer el mateix en qüestió d'ideologies. Però aquesta és la meva posició i no té perquè ser compartida i tan bon punt penso això, com també reconeixo valor al fet de ficar-se en política i, des de dintre, influenciar. Ser pragmàtics i tenir la suficient paciència com perquè la nostra posició arribi a tenir pes real. Jo no puc ser-ho, però crec que ha d'haver gent com tú que, "des de dintre" facin alguna cosa per canviar "l'estat de les coses"... inclús al PSOE!Per cert, aprofito i et convido a un meme...

ILDEFONSO MARMOL ha dit...

A este paso todos calvos. Otra vez lo dejamos para la próxima legislatura, mientras, pues eso a seguir con una ley obsoleta, de mas de 25 años, que está claro que no solo no solucionó el problema, si no que el vacío legal, permite abusar a desaprensivos, que olvidan su código ético, en cuanto salen de la seguridad social.Pues nada a seguir sin reconocerle el derecho a las mujeres a solucionar en problema que les cae encima cuando quedan embarazadas sin desearlo, no sea que se nos enfaden otra vez los obispos.Un abrazo.

Gulchenruz ha dit...

gior, yo cotinuaré haciendo exactamente lo mismo si mandan unos o los otros, ¡te lo aseguro!

Maite ha dit...

Estic completament d'acord amb tu Joana, l'única que pot prendre la decisió i l'única que hi te tot el dret, perque és el seu cos, el seu fill, la seva vida, i perque ningú per molt que ho intentin es pot posar al seu lloc i decidir per ella, ningú, en absolut, es la dona, la mare.
Estic molt emprenyada amb tot aquest rebombori que han montat amb aixó d'aquestes cliniques avortives.
Que volen? però que potser es pensen que un dia surts a donar un vol, o te'n vas de compres i dius, mira, tu, passaré per la clinica i de pas abortaré.
Jo també crec que quan una dona pren una decisió així, queda marcada per tota la vida, i que si ho fan tenen les seves raons i de molt pes per donar aquest pas.
En fi, Joana, vivim en un Pais que ja no se com definir-lo, no m'agrada gens com estan rodant les coses ultimament, gens.

ILDEFONSO MARMOL ha dit...

Muy bien GULCHENRUZ, tú haces muy bien, continúa con tus poemas, que otros muchos seguiremos luchando por cambiar las cosas, para que tú,puedas seguir haciendo lo que quieras,con plena libertad. Esa es la grandeza de la democracia. Solo, que permítenos el derecho a los que intentamos cambiar las cosas en porfiar en nuestro intento.
Un abrazo.

Gulchenruz ha dit...

Te permito lo que quieras idelfonso, yo seguiré con lo mio si no te importa, aunque no canvien las cosas o aunque canvien, o aunque las consigais canviar, mande Anzar o Zp en España o el enclenque monty payton con el del bigote y su trepa en Catalunya, o quin sea. Es siempre lo mismo, canviad la politica para que el dinero pase a manos de unos a otros, y siempre saldran perdiendo los pobres. ¡Esa es vuestra democracia!

ILDEFONSO MARMOL ha dit...

Gulchenruz, no quiero hacer un debate, per debo decirte que te equivocas, nuestra lucha precisamente es lograr, que el dinero cambie de manos, pero no en perjuicio de los mas pobres, otra cosa es si lo conseguiremos, pero déjanos intentarlo. Bon Nadal.