divendres, 2 de juny del 2006

Mariano Mariano.....

nom

No, no parlo de l'humorista... no... hauria d'haver dit... DON Mariano, per despejar dubtes...
M'havia promès jo mateixa no escriure rés sobre el debat de "El Estado de la Nación", sabia més o menys com aniria i les moltes tonteríes que sentiríem, així que no he mirat notícies, a part m'empipaba veure com es tractava el tema de la Rocío Jurado i el "morbo" que han muntat al seu voltants, així que he estat dos dies casi sense veure notícies i llegint més, això sempre va bé.

El que no he deixat de fer és llegir la premsa i és clar, sentir la Ser al matí, total que no m'he estalviat sentir part del debat o bé llegirlo, però he aguantat el "tirón".

Ara bé... quan vaig llegir ahir que de sortir aprovat l'Estatut el PP de " Salimos del Gobierno con las manos limpias... " el vol impugnar... em va provocar una mala llet considerable. Es queixen que la campanya del PSC posa als ciutadans/es de Catalunya en contra seu, (però no diuen res de com ells estan posant als Espanyols en contra dels catalans, un altre cop....), que si els agafarem "manía" i em pregunto jo.... si l'aprovem, que ho farem, l'Estatut, amb majoria, no pensen respectar la decisió dels catalans i catalanes?, impugnar un text, que ja ha estat "polit" i massa, que no han trobat motius d'inconstitucionalitat els que ho han llegit i estudiat i retallat, que li han donat "visto bueno" i que ara nosaltres, sí... Mariano... SÍ la gent de Catalunya dirà si el vol o no, que cony heu ara d'impugnar? i no voleu que us tinguem mania?, si no sé com tens vergonya de venir aqui a fer campanya home!!. Si jo fos en Piqué, cosa bastant impossible, em faria operar d'alguna cosa aquests dies per no tenir que sortir a cap foto amb tu.

Ja va fer el ridícul amb les signatures, ni tantes com va dir ni tan bones, se una persona que va signar com a Hommer Simpson, no ha complert, com mai ho fan, les paraules de quan va pendre possesió ("Vamos a ejercer una oposición firme , exigente , patriótica , buscando el interés general del España )" (Dixit M. Rajoy. Jefe de la Oposición en funciones. 27.03.04) em pregunto si DON Mariano te un assesor d'imatge, començo a pensar que l'Aznar li va deixar el seu... per veure si així sortía abans... i amb les tonteries que diu... no trigarà massa!.

9 comentaris:

G.L. ha dit...

A pesar de no ser de Cataluña pienso igual que tú.
Es increíble cómo se empeñan en decir por aquí muchas personas(no se si sólo del PP) tantas cosas contra lo que suena a catalán.
Os pongo por ejemplos:
- que si los catalanes quieren la independencia y que a la mínima de cambio se irían de España.
- que si siempre van a estar pidiendo más hasta ser un Estado.
- que si marginan al castellano en todos los ámbitos oficiales.
- que si sólo les importa el dinero, etc...

Supongo que todas estas cosas sobre lo que piensan por ahí de los catalanes ya las habíais oído.
Según creo esto en alguna medida podría ser aplicable a ERC que deja bien clara su posición, pero representa al 16% de los ciudadanos luego NO SON TODOS LOS CATALANES como dicen por aquí así a la ligera.
Creo que esta opinión tan recelosa de lo catalán que percibo muchas veces a mi alrededor es debida en parte a la influencia de la derecha, del PP, y de los sectores más conservadores de otros partidos como el PSOE.
Sin embargo, leyendo muchos blogs catalanes, hablando con mucha gente de Cataluña me doy cuenta de que ese recelo de lo catalán no tiene base, que se toma a todos los catalanes por igual, cuando no es así. No todos los catalanes son independentistas, la mayoría se siente catalanes y también españoles, en diferentes grados. Para mí la crispación y el anticatalanismo del PP no hará más que conseguir que las próximas elecciones vuelva a ganar Zapatero y con más distancia, aunque suene precipitado.
Yo por lo menos (y creo que muchas más personas) prefiero vivir en un país que se entiende y se escucha que no en un país donde unos cuantos se creen poseedores de la verdad y todos los demás somos el anticristo.

Un saludo muy grande Joana.

Anònim ha dit...

Se me dirá o preguntara, Quien te ha dado vela en este entierro? o algo parecido, por poner la nariz o tener opinión al escrito del Columnista.

El miedo, el desprecio, e incluso la ignorancia a todo lo que se refiere al catalán no es casualidad, cada vez que se ignora o no se tiene suficiente información de un tema determinado, provoca desinterés e incluso fobia infundada, que bien guiada y dosificada da de si resultados espectaculares.

Esta todavía de actualidad un tratado del arte de la política (lo creo modestamente) titulado el Príncipe de Nicolás Maquiavelo, su lectura no deja a lugar a dudas, se tiene que machacar y humillar al enemigo con sutileza (o sin ella) y descaro.

Lo más inverosímil es saber quien es el enemigo a conquistar y porque razón se eligió a tal o cual, lo repetiré de nuevo, la razón es la ignorancia y la falta de información.

Muchos de los catalanes tienen a uno de sus progenitores de procedencia emigrante del mismo estado español, y sin embargo se sienten identificados en los planteamientos, costumbres e identidades catalanas, no nos engañemos, el nacimiento es un agraciado accidente para las personas que hemos tenido la suerte de nacer, crecer y convivir en la península Ibérica, y más en estos últimos años de democracia. (Que no es ninguna panacea)

Pues bien, quien me puede quitar, el orgullo de haber nacido en la provincia de Tarragona, ser catalán, sentirme Republicano (No de ERC) y admirar las realidades nacionales de esta España que también es la mía.

Salutacions cordials al columnista que també el llegeixo, i com no…a la Joana

Joana ha dit...

Poca cosa puc afegir, se que El Columnista enten el català i prefereix que li respongui així, teniu raó els dos, sempre que coincideixo amb algú de fora de Catalunya, li aconsello que primer ens conegui, parli amb nosaltres i veurà que no "es tan fiero el lobo como lo pintan". He sentit a la Ser com en Rajoy deia... ningún Socialista catalán que se precie puede aprovar este Estatut, doncs Mariano, aqui en tens una i molt socialista.
A Catalunya convivim moltes persones diferents, com a tot el mon no?.
Columnista, ens coneixes bastant, si no, ja saps, estas convidat quan tu vulguis.
Gràcies per les teves paraules y un petó, m'agraden més que les abraçades :).
Anònim, poc puc dit, m'ha agradat molt el teu post, gràcies, i un altre petó per tu, els dissabtes estic petonera!.

Rafa ha dit...

Hola estimada Joana
Jo de política no en sé molt encara, la meva edat encara no m'ho ha permés. Però la trobo molt interessant i poc a poc vaig adonarme'n de les coses que pasen. Però si que em dono compte que els de fora de Catalunya, o fins i tot alguns que viuen aquí parlen malament dels catalans:

El meu avi d'Andalusia: - es que los catalanes son muy de ellos y yo soy de otra manera, yo comparto.

Això m'ho va dir a Granada i home... doncs a mí em mosqueja. Tots sabeu que els andaluços tenen un "talente" especial i una "gracia", però per mí els catalans tenen un simpatía especial, honestidad i educació...(Sempre n'hi ha d'excepcions) Jo diguem que sóc de pares andaluços i, es clar, es nota... però Catalunya i els catalans/es que no mel's toquin.
El meu avi també em va explicar que el primer esmoquin que va comprar-se a Barcelona, el mateix dia que se'l va comprar van cagar-se un munt de paloms a sobre a la Rambla i des d'aleshores, sembla que va agafar molta rabia a Catalunya.
La bo es que quan m'ho va dir estava al seu terreny, Granada, ara que ha vingut uns dies a Mataró no para d'alagar Mataró, els catalans, el bon servei, l'ambient... Estic content, perquè tot lo que no era capaç de convènce'l quan anava de vacances, ara que ha vingut s'està convencen't ell mateix.

Ara a passat a comparar tots els espanyols amb els alemans... que si són més nets, molt més educats...
Si es que tinc un avi.

Petons

Joana ha dit...

Rafa,
el meu avi, per part de mare, era murcià, un home molt decidit i amb un caràcter uuufff, però molt bona persona, molt reservat i no es posava en rés.
Va fugir a França per "rojo" i allà va neixer la meva mare, després va tornar i sempre va anyorar la seva terra, però tenia clar on guanyaba el pa.
Els avis, si tens la sort de poder estar amb ells, sempre son un mon de curiositats i històries, però també d'experiències.
Gaudeix d'ell i més ara que el tens aqui.
Un petonet.

Anònim ha dit...

“…si DON Mariano te un assesor d'imatge…”, creo que sí, pagado por el predicador de las ondas y no lo tiene nada contento; es que resulta un poco blandengue para el gusto del obispo radiofónico “non mitrado” (de momento).
Podrían aprovechar el casting de Gran Hermano, para buscarle un sustituto.
Saludos

Anònim ha dit...

Hola Joana,
L'altre dia la meva filla em va preguntar el perquè de votar Sí a l'Estatut, simplement li vaig donar un llibret que tenía i s'ho va llegir, em va contestar: mama em sembla que votaré Sí. El noi, tot i ser més petit està més ficat en política, i ell ja ho té clar.
De mí, qué t'he de dir, no sóc catalana, però estic molt orgullosa de viure en una terra lluitadora, progressista i solidària (sense predre les meves arrels aragoneses).
D'altra banda et diré que estic d'acord amb tu en el tema Rocío Jurado, he tornat a reviure l'agonia i la mort de la meva germana, víctima de la mateixa malatía fa 7 anys, i fa mal. A sobre la seva germana es diu com jo!
Ens veurem el 18 de juny!

Albert ha dit...

Trobo molt bé la crítica des de la mala llet, algú havia de posar-la. I tu Joana ets l'escollida...

Montse ha dit...

Subscric cadascuna de les teves paraules. Un petó, Joana.