dimarts, 17 de febrer del 2015

Doulas .......

Aquests dies hi ha cert rebombori amb aquest nom, segons elles, són dones que s'ofereixen a assessorar i acompanyar les gestants pels dubtes durant l'embaràs. Més o menys...
Què està passant en aquesta societat?
Quan jo vaig ser mare, els primers dubtes, els vaig consultar amb el metge, com és i ha de ser. No oblidem que tenia 17 anys quan em vaig embarassar per primer cop, no, no de "penalti", de gust!.
Després, els dubtes aquests que ens fan sentir una mica ximpleta al principi, o bé els parlava amb la meva mare, o amb la meva primera sogra. Elles, no eren tan "modernes" com jo, però havien parit en temps molt més difícils, i sabien, per experiència, com havia d'anar la cosa.
Una altra, era que després, jo feia, o no....
També tenia les amigues, més grans que jo, però és clar, de la colla, vaig ser la segona en ser mare!.
Què passa que ara han de pagar per assessoria emocional?, d'embaràs?, i el metge?, i la comadrona?, no són prou acompanyament?
S'han perdut els valors i les formes fins al punt que consultem fora de la família coses tan ximples com el mareig, la molta, o poca gana, agafar la canalla així o aixà?
No se, de veres, si són unes aprofitades o és que tenim unes noies joves, ni que la majoria ja tenen més de 30!, que no són valentes o capaces de tirar endavant amb la parella i família una cosa tan maca i personal com l'embaràs.
Quan he estat àvia, malgrat que han parit les meves joves, elles m'han consultat, comentat, preguntat, i sempre els he dit el mateix, cada embaràs és diferent, gaudeix del mateix, és un estat... únic!
Ja em perdonareu.... crec que és tan sols un negoci per gent feble, principalment.
Consulteu i confieu en les famílies, les mares, àvies, tietes, apart de consell, et donen afecte.
(A la foto la Petra i la Ramona amb el meu fill gran Carles, dues àvies que ja no hi són)


5 comentaris:

marga riera ha dit...

Totalment d'acord Joana, penso el mateix que tu!

Joan P. ( JAPS ) ha dit...

N´ha mol de carallot amb titulació acadèmica i universitària amb tecnologia a la mà, (Telefono, Tableta) no seria d´estranyar que en un temps no massa llunya s’implantés un màster de com fer una determinada funció fisiològica.

Garbí24 ha dit...

pot ser que alguna d'elles si que hagi fet males pràctiques. Però serà com en totes les feines i càrrecs.
Sempre hi ha algú a punt per posar la cullerada en aquest país.

Relatus ha dit...

Dona, entenc el q dius però suposo que no tothom pot obtenir recolzament de la família. No està malament que hi hagi l'opció, a més no tot el que es transmet de mares a filles en temes de criança és bo.

Mermaid ha dit...

Las personas como los embarazos son distintos.
La gente y la sociedad está cambiando cada vez más. Aunque la base sea la misma: embarazo, parto y crianza.
Hoy en día, con el correr de tod@s, a veces lo más importante que es el tiempo que merecen las personas, lo estamos olvidando. Y hay situaciones en las que se ven mujeres de todas las edades solas. Cada una con su experiencia. Hay que respetar y saber estar cada una o uno en su lugar. Lo más importante: los seres humanos y sus derechos inalienables. (y)