dissabte, 15 de desembre de 2012

Llibres amb sentiment...


Llibres que poden fer que al primer capítol, ja et sentis identificada.
Acabo de llegir "El meu amor sikh" i ha estat un llibre que m'ha obert els ulls en molts aspectes sobre les relacions entre persones de diferent cultura i procedència.
Ha estat un llibre de fàcil lectura però és que a cada capítol, a cada tram, hi he trobat coses que bé he viscut, o bé he sentit.
No hi ha cap dubte que les relacions de parella son complicades, que m'ho diguin a mi!, però quan s'hi ajunten procedències, cultures, costums i pors... també diferents, és gaire bé impossible tirar endavant.
Els primers contactes fan certa gràcia. Després, de cop, penses ull! no em vull embolicar, escoltes la gent parlar, que si ves a saber què busca, què vol, que si no te papers....
La protagonista d'aquest llibre s'enamora gaire bé sense pensar-hi. I és una història preciosa, sense cap mena de embafament, una història del dia a dia, i de conèixer, però sobre tot, és una història de respecte cultural, això que costa tant....
Hi han milers de prejudicis a la nostra societat, però si a sobre la persona que t'agrada és més jove i d'un altre país, aquests es multipliquen.
És un llibre per demostrar, veure i sobre tot sentir, que lo important és estimar, que amb amor i paciència, ni la cultura, ni la religió, ni els prejudicis ni les lleis tant sovint absurdes, no hi han de fer res. No és gens senzill, però és possible.
Deixem de mirar el color, i mirem l'interior de les persones. Estem plens de prejudicis, i per culpa d'això, ens perdem tantes coses.... tants sabors, tantes olors, tantes sensacions noves...
Si teniu l'oportunitat llegiu aquest llibre, a mi m'ha encantat i m'ha donat certa perspectiva de la meva relació.

3 comentaris:

Dolo Ruiz Poza ha dit...

Joana a mi una de les meves filles em va donar una lliçó en aquest tema, tens tota la raó

Glòria ha dit...

Els prejudicis perjudiquen greument la salut. Molt bé, Joana!

Joana ha dit...

Jo també me l'apunto. Segur que m'agradarà :)
gràcies Joana i Bones Festes!