dimecres, 27 de juliol del 2011

De com "flipar" sense provar gota de res!!


En Martí i jo compartim un munt de coses, tenim les nostres tradicions, de família monoparental, ell i jo, jo i ell.
Una d'aquestes tradicions és anar a veure els gegants, nans, mumerota, l'àguila, etc... sortir del carrer Pujol i enfilar la Riera el dia 27 de juliol, sota un sol de justícia i un cop passat, anar a fer un gelat.
Avui hem quedat tant parats, indignats, emprenyats, que el mal gust de boca ens ha fet modificar gaire bé tot.
En arribar a l'ajuntament, la porta i l'espai que es deixa lliure per passar les figures era ple de mossos d'esquadra amb armilles anti bales i passamuntanyes que els hi cobrien el rostre. Davant seu, l'enemic eren criatures, super petites, pares i mares amb cara de por, espant diria. Ells, en posició xulesca i amenaçadora, amb unes mirades que feien esgarrifar.
Un bon grup de pares i mares ha optat per tirar avall i veure les figures més lluny que no la tancada habitual.
Com és pot actuar així?, com poden convertir un acte festiu i popular en un acte repressiu que ningú entenia?.
Quan han arribat les autoritats hem comprés part dels motius, en "Puig" s'havia dut els que he escoltat anomenar per allà: "gossos de quadra", la comitiva semblava una desfilada del País Basc en els seus pitjors moments, envoltats de policies i "segurates", en Mora, el nostre flamant nou alcalde duia al seu costat l'insigne conseller.
De qui ha estat la magnífica idea de convidat aquest tipus?, no ha estat una provocació?, quan ens ha costat als i les contribuents aquest acte de xuleria i prepotència?. Potser no ho hem pagat entre tots i totes?.
Al darrera de tot, un grupet d'indignats amb uns petits cartell protestaven per la seva presència. Aquests eren el perill?.
Quina vergonya!! La foto no ha pogut ser millor, el mosso miraba en Martí amb ulls amenaçadors.
Al Facebook he llegit aquest apunt que ho deixa ben clar.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Quanta raó, Joana! Pobres criatures, què pensarien? Jo també he fet alguna foto representativa del moment...

gatot ha dit...

han de tenir molta por aquesta gent! (els que van amb passamuntanyes i els que arrosseguen el morro i les galtes per terra);

diuen que els policies són com els àrbitres: quan fan millor la seva feina és quan no es nota que hi són.

I jo afegeixo... i millor quan no hi són.

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

I una cosa fotuda: qui més qui menys te un Mosso a la familia o un amic,un conegut, etc... No tots són iguals, clar, però cada vegada s'assemblen més. I amb la cara tapada encara més!
Una altra cosa: i tant que sembla una provocació aixó de fer venir en Puig a missa. I si no ho és llavors és una cagada monumental.

Quin nivell!