dimecres, 20 de juny de 2018

Tenir consciència...


Diu el diccionari català, consciència: no tenir consciència, no tenir escrúpols, obrar malament per mal instint.
És evident que l’ésser humà és imperfecte.
Però és clar, una cosa és el físic imperfecte, tots i totes, sense cap excepció, ens veiem coses al nostre cos que no ens agraden, les assumim, o no, és clar, però són les nostres coses.
I si el defecte, segons sempre la meva visió de les coses, és la falta d’una cosa tan important com tenir consciència? O moral...
Què provoca la falta de la mateixa?.
Jo us ho diré, insisteixo, sempre des del meu punt de vista personal, provoca que qui no en té, faci mal, molesti, menteixi, es dediqui a menystenir i es quedi tan ample.
Sempre he defensat que el pitjor que li poden dir a una persona, és que és mala persona, et poden insultar, dir qualsevol barbaritat, però si et diuen mala persona…. creu que és el pitjor.
Però els interessos personals, les venjances per no seguir les directrius de qui li manca la consciència, pot provocar situacions terribles, d’indefensió, fins i tot de pena i decepció, grans, si has confiat en algú, fins al punt que l’anomenes amic i el defenses quan cal, aquesta és més gran y punyent.
La pena, gran, real, és que cada vegada conec més persones que tenen aquesta carència, més “persones o personajillos”, que es vanaglorien de les seves “victòries”, ni que aquestes no siguin tals, ni que aquestes consisteixin a mentir i en siguin ben conscients.
Estem en un món bastant decebedor la veritat, això provoca, sense cap dubte, que encongeixis els cercles, petits, íntims, i malgrat haver de seguir veient aquestes cares en el teu dia a dia, facis cuirassa i ignoris, les vegis venir, i et defensis, ni que no hagis fet, absolutament res.
Confio que el famós “Karma”, un dia o un altre, els faci pagar tota aquesta merda que escampen.
De malparits i malparides el món és ben ple!
(reflexions d'una nit d'insomni)

2 comentaris:

joan gasull ha dit...

Tant ple que si un dia es posen a volar no veurem el sol en dies. Queda't amb la gent bona que encara en queden alguns.

Conchi ha dit...

Coincideixo amb tu Joana, estic desenganyada de més d’una persona a la qual tenia en gran estima.

Una abraçada.