dimecres, 15 d’agost de 2012

Escapada....

Calor.. molta calor a les 10 del matí.
Baixar a l'estació i agafar un tren a Barcelona, saber que avui, passarem calor, però anirem a un lloc on sempre hem gaudit, ni que sigui mirant...
El tren llisca vora la platja, és aviat però molta gent ja pren el primer bany, miro l'horitzó, serà un dia brillant. 
Un cop a Barcelona enfilem Plaça Catalunya, Portal de l'Àngel, Carrer Comtal, Via Laietana, Carrer Argenteria, i sols enfilar aquest la diviso al fons, esvelta i il·luminada per un sol magnífic. L'Església de Santa Mª del Mar, tinc pendent de visitar la mateixa des de que vaig llegir el llibre de Ildefonso Falcones, La catedral del Mar. En Martí ja hi havia anat, però jo no i no em va decebre, seure allà, amb un ambient tranquil, turístic, però tranquil, mirar els vitralls, el sostre, ser atea no vol dir que no pugui admirar l'esforç que devia costar aixecar la mateixa.

Sortir, i tot xino xano retornar les nostres passes per el carrer Argenteria, agafar el carrer Ferran, anar fins a la Catedral, agafar el carrer de la Palla, mentre vas observant la gent, les botigues d'antiguitats, passar per la plaça del Pi, fins arribar a les Rambles on una immensitat de persones van amunt i avall badant i mirant i suant, saber que no tens cap pressa..
Anar a la Boqueria, com no!, sortejar els cents de persones que entren i surten comprar un suc fresquet de mango i mirar, olorar, fruites i peixos que mai he vist, però que tampoc m'atreveixo a provar...


Enfilar de nou les Rambles, arribar a plaça Catalunya, fer un mos i anar, això si que no perdono, a mirar llibres al Fnac, comprar un parell de llibres mentre en Martí mira cd's i electrònica, li tira més.
A les 4 agafar el tren, la calor a Barcelona ja ens supera, però tornem a casa amb bon gust de boca, intentant trobar colors a la vida, cansats i satisfets, i és que prop de casa, tenim un altre món que també ens agrada, Barcelona.


3 comentaris:

Joana ha dit...

A mi també m'agrada agafar el tren i baixar a la ciutat. Sempre hi ha un racó nou o vell que m'encisa.
Tot i la calor m'alegra que us ho passessiu bé :)

joan gasull ha dit...

xi tot va bé la calor passa a segon terme

zel ha dit...

Nena, no sé com t'treveixes a anar a Barcelona amb aquesta calor...jo no tinc ni esma de portar el gos al carrer!
I amb aquesta preciositat de criatures, coi, si tens les millors vistes del món!
Enhorabona per la Xènia i per tot, i pels anys també! (calla que en faré 58, aquest pla és lleig, s'acosta al 60)xxtt!!!!